Home / News

Ny direktør i Ventherm

Ny direktør i Ventherm

10. september 2024

Følgende tekst er fra en artikel af Fyens Stiftstidende

 

Kapitalfond køber midtfynsk virksomhed: – Et imponerende rekordoverskud.

Kapitalfond har overtaget aktiemajoriteten i Brobyværk-virksomheden Ventherm, der producerer store automatiserede maleanlæg til vindmølleindustrien.

Brobyværk: De seneste fire år har Brobyværkvirksomheden Ventherm været på et veritabelt væksteventyr. Virksomheden besluttede at gå all in på at udvikle nogle meget store automatiserede overfladebehandlingsanlæg til vindmølleindustrien, der var – og fortsat er – i eksplosiv vækst. Og nu giver satsningen for alvor pote. I regnskabet for 2023-2024 kommer virksomheden ud med et rekordresultat på imponerende 21,3 millioner kroner efter skat.

Ifølge administrerende direktør, Allan Hansen (54), afspejler regnskabet, at det går stærkere og stærkere i vindmøllebranchen.

– Hvor vi tidligere havde meget store projekter hvert andet eller tredje år, så er der nu flere store projekter i gang hele tiden, og projekterne er blevet større og større i takt med at vindmøllerne bliver større og større, fortæller han.

For det er primært i vindmøllebranchen Ventherm tjener sine penge. Selskabet er f.eks. i gang med at installere verdens største automatiserede malerrobot i Norge. Anlægget kan håndtere emner, der er 60 meter lange og vejer 200-300 tons.

Potentialet i Ventherm er så stort, at den danske kapitalfond CoreCapital tidligere på året besluttede at købe aktiemajoriteten i selskabet – det skete med virkning fra 31. maj.

Ifølge Allan Hansen er overfladebehandling i dag en meget vigtig del af at producere vindmøller.

– I gamledage var overfladebehandling noget, der foregik i et mørkt hul nede i det bageste hjørne på fabrikken. Men med de kvalitetskrav, der stilles i dag, er overfladebehandlingen blevet megavigtig – de store stålkonstruktioner skal ud og stå på havet i 20-30 år, og det stiller store krav til overfladebehandlingen, fordi omkostningerne ved at skulle i gang med at reparere ude på havet er enorme, forklarer han.

Speeder i bund

CoreCapital har dybe rødder i vindmølleindustrien, og de investerer typisk i underleverandører til den grønne omstilling, forklarer Allan Hansen.

– En stor del af Ventherms omsætning kommer jo fra vindmølleindustrien, og det er en industri, der forventes at vokse enormt i de kommende år. Derfor er CoreCapital og Ventherm et rigtig godt match, forklarer han.

Og med CoreCapital som ny ejer vil der blive investeret i yderligere vækst.

– De ser jo på, hvad der kommer til at ske i vindmølleindustrien de næste 10-15 år, og den kommer til at vokse kraftigt – især offshoredelen, som nærmest skal femdobles over de næste 7-8 år, fortæller Allan Hansen.

Og salgsdirektør Rune Lund Bendixen, der blev medejer af Ventherm i 2019, ser frem til at være med til at udvikle virksomheden yderligere sammen med de nye ejere.

– Vi glæder os til det, og det bliver spændende at se, hvor vi kan komme hen, hvis vi får lov til at træde speederen helt i bund, siger han.

Og virksomheden skal fortsat have base i Brobyværk?

– Det er planen. Der er i hvert fald ingen planer om noget andet, siger Allan Hansen.

Ny mand tager over

Men det er ikke slut med nyhederne fra den midtfynske vækstvirksomhed.

Allan Hansen, der i sin tid overtog virksomheden efter sin far, træder med virkning fra 1. november ud af den daglige ledelse for at blive bestyrelsesformand.

Blå bog

Peter Kattai Ulrikkeholm, 40 år gammel, bor i Odense SV med sin kone Line og sønnerne Gustav og Villum på 14 og 11 år.

Til at lede virksomheden er udpeget den 40-årige Peter Ulrikkeholm, der kommer fra en direktørstilling i den amerikansk ejede R&D Test Systems, som sælger store testanlæg til især vindmølle- og flyindustrien.

Han tiltræder den 1. november.

– Jeg kommer ikke med nogen særlig viden om hverken ventilation, malerrobotter eller overfladebehandling – det jeg kan bidrage med er nogle nye øjne til at hjælpe med at opskalere virksomheden i samarbejde med den dygtige organisation, der er her, siger Peter Ulrikkeholm.

De ejer Ventherm

Aktiemajoriteten i Ventherm ejes af CoreCapital (50-66.66 procent)

Og Allan Hansen ser frem til at få lidt mere fritid. – Nu har jeg været direktør i Ventherm i snart 19 år, og jeg tror egentlig, at det er godt, at der kommer nogen, der ser lidt anderledes på tingene. Jeg skal ikke hjem og ligge på sofaen – men jeg vil gerne arbejde mindre og ikke længere have det operationelle ansvar i virksomheden, siger han.

– Men aftalen er, at hvis Rune (Bendixen, red.) og Peter (Ulrikkeholm, red.) mener, at der er noget. som jeg med fordel kan deltage i, så gør jeg det. Men det bliver uden at jeg har min daglige gang her, siger Allan Hansen.

Kilde: Fyens.dk